NLP Meesterschap

NLP Meesterschap is het deel van de Academie dat zich heeft gespecialiseerd in opleidingen en trainingen rond NLP. Als deel van de Academie richten we ons alleen op het geven van internationaal erkende NLP opleidingen en op het ontwikkelen van nieuwe, inspirerende opleidingen die zijn gebaseerd op NLP. Als toonaangevend NLP instituut zijn wij al sinds 1988 actief.

Enthousiast team

We bestaan uit een klein en enthousiast team van NLP Trainers. We zijn zeer aanvullend op elkaar en hebben alle naast onze gedegen NLP kennis ook veel ervaring met de toepassing van NLP in bedrijfsleven en organisaties als ook in coaching, begeleiding en training.

Onze drijfveren

Binnen NLP Meesterschap werken we met veel passie en plezier met mensen aan hun professionele en persoonlijke groei. Groeien in je meesterschap in communicatie levert ongelooflijk veel op in alle facetten van je leven; iets wat we als trainers in onze beginjaren NLP ook zelf aan den lijve hebben ondervonden en iedere dag opnieuw bevestigd zien.

Als trainersteam werken we niet voor niets met NLP. NLP ondersteunt ontwikkeling in autonomie, het geeft groeimogelijkheden met relatief weinig inspanning en het is gegrondvest in een basishouding van gelijkwaardigheid.
NLP geeft je de tools in handen om met veerkracht te navigeren door het leven vanuit je eigen potentieel. Wat wij ook wel respons-ability noemen.

Onderscheidend

In de veelheid van NLP instituten onderscheiden wij ons door een drietal zaken. Allereerst onze persoonlijke betrokkenheid en bijzonder gedegen en brede NLP opleiding van 22 lesdagen. Wij hebben ervoor gekozen om niet een enkele stroming te volgen maar een opleiding te bieden die de verschillende stromingen van NLP samenbrengt. Onze aanpak is integratief waarbij wij in onze opleidingen verschillende stijlen van NLP geïntegreerd aanbieden.

Je kunt veel over NLP lezen maar uiteindelijk leer je NLP niet uit een boekje. Het tweede punt waarmee we ons onderscheiden, is dat het voor ons belangrijk is dat je als student onbewust bekwaam wordt; dat je het geleerde zo eigen maakt, dat het een dagelijks deel van je functioneren wordt. NLP doe je niet alleen met je hoofd, maar ook zeker met je hart en je handen; alle drie spreken we ze aan.

Het derde onderscheid heeft te maken met rapport. Tijdens de opleiding hebben we bijzonder veel aandacht voor de kwaliteit van het contact, wat we rapport noemen. Rapport is voor ons de alpha en omega van communicatie. Geen goede communicatie zonder rapport. Reden voor ons om in alle opleidingsjaren, ook in de vervolgopleidingen, steeds weer aandacht te hebben voor dit zo belangrijke onderdeel van contact.

Nederlandse Academie voor Psychotherapie

NLP Meesterschap is deel van de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, kortweg De Academie. De Academie is een particuliere onderwijsstichting en verzorgt sinds 1979 mensgerichte opleidingen, trainingen en workshops in Psychotherapie, Counseling & Coaching en Neurolinguïstisch Programmeren. Jaarlijks studeren bij De Academie rond de 500 studenten. Meer over de Academie kun je vinden op www.academie-psychotherapie.nl