Introductie in Spiral Dynamics

Ken je dat gevoel dat het lijkt alsof mensen niet naar je willen luisteren? Dat je adviezen niet aankomen? Of dat iemand na een tijdje weer terug komt bij je met hetzelfde probleem? Wil je weten hoe je iemand of een organisatie kunt helpen een duurzame verandering door te maken?

Vanuit NLP weet je dat waarden belangrijke drijfveren zijn voor het gedrag. Spiral Dynamics® geeft een overzichtelijke kaart en een model om verschillende waarden- en denksystemen te begrijpen en te beïnvloeden.

Wat leer je in deze workshop?

Waardensystemen zijn de basis waarop mensen (organisaties) hun beslissingen en keuzes maken. Spiral Dynamics is als benadering een systeem dat groeit in populariteit. Het is zowel bruikbaar in de private en publieke sector als in de consultancy en onderwijs.

In deze introductie workshop krijg je een overzicht van de theorie van Spiral Dynamics en leer je meer over de toepassing van deze kennis. We bekijken de ontwikkeling van de verschillende waardensystemen en waarom en hoe deze kunnen veranderen. Elk waardensysteem heeft een eigen manier van denken, motiveren, verschillende overtuigingen, leerstijlen en vraagt een andere aansturing als leraar, ouder, manager of coach.

Kennis van deze waardensystemen kunnen je helpen vragen te beantwoorden zoals:
– Wat is de beste manier om mensen te ondersteunen in hun ontwikkeling?
– Wat motiveert iemand echt als persoon, afdeling of organisatie?
– Hoe haal je het beste uit iemand?
– Hoe komt het dat verandering in één context wel werkt en in een andere niet?

Hoe leer je dat allemaal?

In deze introductie workshop worden theorie en praktijk afgewisseld door bespreking van voorbeelden en oefeningen.