FAQ

Wie zijn de mensen op de foto’s op deze website? Zijn dat de trainers?
Alle mensen op de foto’s zijn studenten of oud-studenten van NLP Meesterschap. Foto’s van de trainers kun je vinden op de pagina ‘Onze NLP trainers’.

Wat is het verschil tussen een turbo- en een weekendopleiding?
Het verschil zit in de snelheid waarmee de lesdagen elkaar opvolgen. Zo kun je kiezen uit twee opleidingssnelheden met het lestempo dat het beste bij jou past. Inhoudelijk zijn ze identiek en ze bevatten net zoveel dagdelen.
Tijdens de weekendopleiding heb je gedurende een jaar ongeveer eens in de drie tot vier weken een weekend les. De lesdagen in het weekend lopen van 10.00 uur tot ± 17.30 uur. De turbo-opleiding duurt slechts 4,5 maand waarbij je iedere vrijdag les hebt. Deze lesdagen lopen van 10.00 uur tot ± 20.30 uur in de avond.

Sommige opleidingen NLP Practitioner zijn veel korter. Waarom bestaat jullie opleiding uit zoveel dagen?
Kwaliteit is voor ons belangrijk. We willen graag dat je niet alleen mooie ervaringen opdoet en veel over jezelf ontdekt maar ook dat je de NLP vaardigheden echt beheerst. Voelen, doen en denken komen samen in onze opleiding en daar nemen we graag de tijd voor.

Er is veel verschil tussen NLP instituten. Hoe kan dat? NLP is toch NLP?
Ieder instituut maakt keuzes over welke stof zij belangrijk vinden, zeker wanneer het aantal opleidingsdagen beperkter is. Ook de trainers maken veel verschil. Iedere trainer heeft zijn eigen stijl en voorkeuren. Daarnaast hebben sommige instituten de keuze gemaakt vooral vanuit de visie te werken van 1 of 2 internationaal bekende NLP Trainers. Ook dat geeft verschil in aanpak en accent. Wij hebben ervoor gekozen om niet een enkele stroming te volgen maar een opleiding te bieden die de verschillende stromingen van NLP samenbrengt.
Onze stijl is integratief waarbij wij in onze opleidingen verschillende stijlen van NLP geïntegreerd aanbieden. Hiervoor maken wij gebruik van inzichten van Richard Bandler, John Grinder, Lesley Cameron, Robert Dilts, Judith DeLozier, Robert McDonald, Steve & Connirae Andreas en last but not least, the grand old lady of NLP, Anné Linden.

Wat is de studiebelasting naast de lesdagen?
Je kunt uitgaan van minimaal 1 dagdeel oefenen met je intervisiegroep voor iedere 2 tot 3 dagdelen lesdagen die je volgt. Bij de start van de opleiding vragen we je intervisiegroepen te formeren met je medestudenten. We verwachten van je dat je tussen de lesdagen met je intervisiegroep de stof herhaalt en oefent.
Het lezen van de syllabus neemt ook tijd. Reken op een half uur tot een uur leestijd tussen twee lesdagen of twee lesweekenden.

Wat is de waarde van mijn certificaat?
De Practitioner- en Mastercertificaten zijn internationaal erkende certificaten bij de meeste internationale NLP-instituten. Dit betekent dat je met je certificaat toegang kunt krijgen tot allerlei vervolgopleidingen en workshops op vlak van NLP en Ericksoniaanse hypnose.

Kan ik vrijstelling krijgen?
Op basis van een Technician-certificaat is het mogelijk halverwege de Practitioner in te stromen. Andere vrijstellingen worden niet gegeven. Het kan zijn dat je al veel hebt gelezen over NLP of met NLP hebt gewerkt in andere trainingen.
Met eerdere NLP ervaring heb je het voordeel dat je gemakkelijker de diepere lagen van de stof oppikt en eigen maakt waardoor je weer andere, nieuwe ontdekkingen doet.

Kan ik in termijnen betalen?
Betalen in termijnen is altijd mogelijk. Je kunt het studiegeld in maximaal 4 termijnen betalen. Geef bij je inschrijving aan dat je in termijnen wilt betalen, dan houden we daar rekening mee bij het opmaken van de factuur.

Ik heb de Practitioner bij een ander instituut gedaan. Kan ik de Master dan toch bij jullie volgen?
Uiteraard is dat mogelijk. Bij inschrijving ontvangen we graag een kopie van je Practitioner-certificaat. Controleer voor jezelf of je de onderwerpen uit onze Practitioner beheerst. We vooronderstellen dat je deze vaardigheden onder de knie hebt wanneer je in de Master instroomt. Mocht je twijfelen over de aansluiting tussen je vooropleiding en onze Master, dan is het altijd mogelijk een intakegesprek met een van onze trainers te hebben.

Hoe lang trainen jullie al NLP?
Bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie geven we al meer dan 25 jaar NLP onderwijs, sinds 1988. De oude naam van de Academie was toentertijd Instituut voor Toegepaste Hypnose (ITH). In 2010 hebben we ervoor gekozen het onderdeel NLP een eigen naam te geven met de naam NLP Meesterschap.

Ik zoek een NLP coach. Kan ik daarvoor ook bij jullie terecht?
Ook voor individuele coaching kun je bij ons terecht. Persoonlijke begeleiding kan een goede manier zijn om met een thema te werken en een verdiepingsslag te maken. Voor informatie over persoonlijke begeleiding en coaching kun je contact met ons opnemen. Een van onze trainers neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.