Artikelen

Op deze pagina vind je linkjes naar artikelen, filmpjes of andere uitingen in de media over NLP die wij de moeite van het lezen en zien waard vinden.

Onze eerste blog

Ons eerste zelfgeschreven artikel is een feit: ‘NLP Meesterschap en het 8-staps communicatie model’. Over het fundament van onze opleidingen NLP en de waarde van kaders.

De positieve intentie achter woede en geweld

George Copsey, uit Minnesota USA, stuurde een verslag aan Connirae & Steve Andreas via de email over hoe hij met het thema geweld en woede heeft gewerkt met een gevangene. Inspirerend en informatief.

Het grote NLP lied

Kimm Boum Bletterman is een van onze studenten NLP Practitioner. Zij heeft rond de jaarwisseling van 2013/2014 het grote NLP lied gecomponeerd. Over NLP met een knipoog…

NLP & Spiritualiteit

Op verzoek van het magazine INzicht is Frank Janse in gesprek gegaan met Eric Schneider om diens visie op NLP en zijn gevoelde noodzaak om daarin ‘spiritualiteit’ te integreren op te tekenen. Het resultaat is een open manifest geworden op het gebied van NLP & Spiritualiteit. Om Schneider en zijn bevlogen betoog voor een meer ontwikkelingsgericht NLP te belichten en ook een diepgaande discussie mogelijk te maken, zijn drie artikelen geschreven. In dit eerste artikel kan kennis worden gemaakt met Eric Schneider en zijn gedachtegoed.

Lees het eerste artikel in pdf.
Lees het tweede artikel in pdf.

Leiderschap en intrinsieke motivatie

Dit artikel over intrinsieke motivatie laat zien dat leiderschap veel meer is dan het beheersen van bepaalde vaardigheden. Het werken aan de hogere logische orden, namelijk Waarden & Overtuigingen en Identiteit, is ook in een dergelijke rol van groot belang. Interessant artikel, zeker als je geïnteresseerd bent in leiderschap en je ook overweegt de Master practitioner bij ons te volgen.