A hero’s journey (de reis van zelfontdekking)

A hero’s journey is een concept dat ontwikkeld is door Joseph Campbell. Joseph Campbell was hoogleraar in de mythologie. Hij was al op jonge leeftijd gefascineerd door de cultuur van de Indianen en hun mythes. Vanuit deze passie voor mythen bestudeerde hij later vele beschavingen en hun mythes.
Uit deze studies leerde Campell dat veel mythes uit al die verschillende beschavingen grote overeenkomsten hadden, vanuit een NLP perspectief zouden wij dit meta-overeenkomsten noemen.

Op basis van Campbells bevindingen ontwikkelde Robert Dilts en Stephen Gilligan, twee grote NLP trainers van het eerste uur, een stappenplan voor verandering. Zij zagen dat ieder mens zijn eigen mythes (wereldbeeld) maakt, en dat voor iedere verandering geldt dat deze verandering altijd de stappen van een heldenreis aanhoud. Dat geldt voor individuen (coaching/therapie) en organisaties (change management).

Programma

Leer in deze workshop over Joseph Campells gedachtegoed. Hoe hij tot zijn meta-visie op mythes en verandering kwam. Leer uit welke stappen de heldenreis bestaat.
Ga zelf je eigen heldenreis aan tijdens deze tweedaagse workshop en leer hoe je de principes van de heldenreis in uw eigen leven en praktijk kunt toepassen. U krijgt bij iedere stap van de heldenreis een aantal interventies (zowel uit NLP als uit andere veranderconcepten als systemisch werk) aangereikt.
Deze stappen doorloopt u uiteraard zelf ook gedurende deze workshop. Deze workshop biedt u de kans om uw NLP vaardigheden weer eens op te halen en tegelijkertijd nieuwe concepten en interventies met betrekking tot veranderen te leren.

Inschrijven

life-path-quotes-Joseph-Campbell